Skinny Bitch loppui ja tädit saivat synninpäästön. Lopussa he kannustavat aloittamaan muutoksen rauhalliseen tahtiin ja pyrkimään terveellisempään ruokavalioon, johon eivät kuulu myrkyt (kofeiini, alkoholi, särkylääkkeet), lisäaineet (sisältyvät oikeastaan myrkkyihin) eivätkä liha- ja maitoteollisuuden tuotteet. On kyllä niin totta, että tämä nykyinen eläinproteiinin käyttö on ihan hillitöntä.

Seuraavana listalla on Petos lautasella, joka on ehkä vieläkin järkyttävämpää luettavaa. Eilen etsiskelin kaupan leipähyllystä lisäaineettomia sämpylöitä, ja kas, löytyihän niitä, yksi merkki. Laitoin palautetta Vaasan leipomoille, kun heidän paistotuoreessa leivässäänkin, jonka ei edes tarvitse säilyä, koska myyntiaikaa on vain paistopäivä, oli happamuudensäätöaineita. Parantavat kuulemma rakennetta. Kukkua. Silloin kun kaupasta löytää leipää, jonka raaka-aineina on jauhoja, vettä, hiivaa ja suolaa, sen rakenteessa ei ole minkään valtakunnan vikaa. Petos lautasella kertoo menneisyydestä nykypäivään erilaisista tavoista tärvellä hyviä raaka-aineita. Leivonnassa lisäaineilla pyritään peittämään huonojen raaka-aineiden aiheuttama haitta lopputuotteelle.

Aloitin päiväni radikaalilla siemenpirtelöllä. Viikonloppuna tuli pakonomainen tarve kokeilla siemenmaitoa, ja kun minulla oli auringonkukansiemeniä reippaasti kaapissa, liotin niitä pari desiä ja suristin tehosekoittimella maidoksi. Maistui aika...elävältä ravinnolta. Siemenmaitoa voi sitten käyttää esimerkiksi pirtelön pohjana. Omaani laitoin muutaman pakastemansikan ja puolikkaan banaanin. Ehkä sinne olisi hieman hyvää suolaa ja hunajaa voinut lisätä. Lisäksi söin kyllä pari voileipääkin.