Unentarpeelleni on tapahtunut jotain outoa. Se on vähentynyt huomattavasti. Ennen menin nukkumaan yhdentoista jälkeen ja heräsin uupuneena seitsemältä kun lapset herättivät. Koskaan en ehtinyt nukkua tarpeeksi. Sitten aloin mennä nukkumaan kymmeneltä, siinä toivossa että paino putoaisi. Ei muistaakseni pudonnut, enkä herännyt yhtään aikaisemmin, mutta virkeämpänä kyllä.

Nykyään nukkumaanmeno venyy taas lähemmäs yhtätoista, mutta yhtäkkiä olenkin alkanut herätä viideltä ja kuudelta. Eikä nukuta. Joskus illalla saattaa tuntua väsymyksen tunnetta ja silloin yritänkin mennä nukkumaan aikaisemmin, mutta olen vihdoin saanut varhaiset aamut takaisin itselleni, ihanaa!

Mikä tähän unentarpeen vähenemiseen sitten on mahtanut vaikuttaa? Viherpirtelötkö? En ole niitä taas muutamaan päivään juonut, koska raakapuurokin on niin herkullista. Viljojen poisjättäminen? Maidon poisjättäminen? Kaikki yhdessä? D-vitamiini? Kaikki yhdessä? Ei sillä oikeastaan ole niin väliä, jatketaan tällä linjalla sitten vain.

Aikaiset aamut ovat mahdollistaneet liikunnan harrastamisen kotilattiallakin. Pieni on kaunista, mutta tehokasta. Alkoi vähän jooga innostaa uudestaan, ehkä pitäisi saada vähän alkeisopastusta, niin sitä voisi tehdä tehokkaasti kotona. Kävin vuosia sitten hathajoogassa ja nautin kyllä siitä. Vuosi sitten olin muutaman tunnin astangajooga-perehdystyskurssilla, eikä siinäkään mitään vikaa. Ainoa vain, että sen jälkeen, kun ilmoittauduin kurssille, löysin uudelleen aikidon, enkä halunnut tuhlata resurssejani mihinkään muuhun. Ehkä nyt olisi aikaa...

IHerb lähetti mainoksen, että vuoden vaihtumisen kunniaksi he antavat kaikista yli 60 dollarin tilauksista 10% alennusta. Kävin vähän jo surffailemassa, mutta odotan nyt ensin, että viime viikolla tilaamani paketit tulevat onnellisesti kotiin, koska onhan tässä aikaa. D-vitamiinia ainakin kannattaa tilata, 1000IU:ta vastaa 25 mikrogrammaa, joka on korkein Suomessa myytävä pitoisuus. IHerbistä deetä löytyy myös 2000-5000IU:n vahvuuksina naurettavaan hintaan, verrattuna kotoisiin hintoihin 10e/60 kapselia. Ja jos ei halua tilata yli 60 dollarilla, voi aina hyödyntää minun koodini PIT508, jonka syöttämällä voi saada viiden dollarin alennuksen tilaukseensa.

Eilen muuten tulivat edellisen shoppailukierrokseni hedelmät, Amazonista tilaamani raakaruokakeittokirjat. Tilasin Ani's Raw Food Kitchenin, Ani's Raw Food Dessertsin ja I am Gratefulin. Ihan kauheasti en ehtinyt perehtyä, mutta hyviltä näyttivät. Ainakin Ani tarjoilee myös ympäristöä säästäviä vinkkejä kodinhoitoon, ja I Am Grateful antaa ajattelemisen aihetta. Saapas nähdä, mitä niistä päästään kokeilemaan, ja milloin.